BRATISLAVA: Seniori z Dúbravky si môžu zacvičiť na novom ihrisku

10. 6. 2013  |  aktualizováno 12. 6. 2013

Seniori z dúbravského Centra sociálnych služieb Náruč záchrany SENIOR&JUNIOR v Bratislave a ostatní seniori z Dúbravky majú oddnes možnosť zacvičiť si na špecializovanom relaxačnom ihrisku SENIOR FIT NÁRUČ, ktoré vzniklo vďaka Nadačnému fondu Západoslovenskej energetiky v Nadácii Pontis.

Cvičiť sa bude minimálne trikrát týždenne a to pod dozorom odborného personálu. Podľa zástupkyne sponzorov Mariety Kováčovej z Nadácie Pontis je cieľom projektu nielen pomáhať seniorom, aby voľný čas využívali aktívne. Zámerom je aj pozitívne ovplyvniť ich zdravie a pohyblivosť pod dozorom odborného rehabilitačného personálu. Nemenej dôležitou ambíciou je rozvinúť komunitnú spolupatričnosť, keďže na pravidelné cvičenia na ihrisko budú chodiť aj externí seniori z Dúbravky, ktorí nie sú klientmi centra. Pridanou hodnotou je aj prítomnosť detí v centre a tiež v záhrade, keďže sú v nej aj hracie prvky pre deti.

Ako povedala riaditeľka centra Anna Ghannamová, cvičenia budú minimálne trikrát v týždni. V pondelky budú pod dozorom rehabilitačnej sestry cvičiť klienti centra s problémami pohyblivosti a pamäte. Na cvičení sa majú zúčastniť aj matky s deťmi z centra. V stredu bude skupina zložená z pohybovo zdatnejších. "Keďže dúbravské kluby dôchodcov prejavili o cvičenie veľký záujem, v stredu budú vytvorené dve skupiny po desiatich cvičiacich," cituje tlačová správa Ghannamová.

Předchozí: Více než nákupy
Následující: Ve Sklářské ulici vznikne fitness park pro seniory

Proč si nás vybrat

• 1500 realizací
    Ověřené realizace spokojených zákazníků nás řadí mezi žádané dodavatele.
  • Zkušenosti
    Poradíme Vám, jak vytvořit fitness a street workout, kam se lidé budou rádi vracet.
  • Vše skladem
    Všechny posilovací stroje dostupné skladem. Dnes objednáte, zítra dodáme.

Chcete vlastní fitpark?

Rádi vám zodpovíme vaše dotazy. Vypracujeme nezávaznou kalkulaci a projekt.

Zadat poptávku

Tato otázka slouží k ověření, zda nejste spamovací robot.