Baseballový turnaj pomohl postiženým dětem

1. 5. 2012  |  aktualizováno 5. 4. 2013

Ve středu 9. května v 10:00 hodin bude v zahradě třebíčského Denního rehabilitačního stacionáře slavnostně představeno nové zařízení pro klienty, k jehož pořízení byl použit výtěžek z charitativního baseballového turnaje, který na závěr loňské sezóny uspořádal klub Třebíč Nuclears.

„Za prostředky získané z dražby hráčů a výrobků klientů jsme pořídili venkovní posilovací stroj, který vhodně doplní běžné rehabilitační procedury.“ Říká ředitel stacionáře PhDr. Karel Halačka, který nové zařízení dál popisuje: „Pohybem napodobujícím surfování nebo jízdu na lyžích se procvičuje zejména svalstvo nohou, pasu, bederní páteře a zad. Současně jsou zapojeny i ruce. Tímto cvičením se rovněž posiluje stabilita cvičence. Do budoucna bychom rádi v zahradě stacionáře rozmístnili i další cvičební zařízení tohoto typu.“

Charitativní turnaj na podzim osobní účastí podpořili zástupci města, Hitradia Vysočina, firem SOK stavební, Pletex a novinářů, kteří postavili do takzvaného VIP slow-pitche své týmy. Do těchto týmů si pak mohli vydražit úspěšné hráče Nuclears včetně medailistů z baseballových Mistrovství Evropy. Tyto peníze pak byly společně s výtěžkem z vydražených výrobků klientů stacionáře použity pro nákup rehabilitačního zařízení. K jeho pořízení stacionáři pomohla i dodavatelská firma Colmex Praha poskytnutou slevou na nákup.

Z charitativního turnaje na závěr sezóny chtějí baseballisté vytvořit tradici. S uvedením nového cvičebního zařízení do provozu se uzavře první ročník, který tentokrát pomohl třebíčskému Dennímu rehabilitačnímu stacionáři pro tělesně a mentálně postižené děti a mládež.

Předchozí: Cvičební prvky pro seniory zprovozněny
Následující: Sport park nabídne seniorům fitness v přírodě

Proč si nás vybrat

• 1500 realizací
    Ověřené realizace spokojených zákazníků nás řadí mezi žádané dodavatele.
  • Zkušenosti
    Poradíme Vám, jak vytvořit fitness a street workout, kam se lidé budou rádi vracet.
  • Vše skladem
    Všechny posilovací stroje dostupné skladem. Dnes objednáte, zítra dodáme.

Chcete vlastní fitpark?

Rádi vám zodpovíme vaše dotazy. Vypracujeme nezávaznou kalkulaci a projekt.

Zadat poptávku

Tato otázka slouží k ověření, zda nejste spamovací robot.